Author Archives: Omar Ro.Ma.

Biblioteca e Facultade de Administración de Empresas de Lugo

O edificio da biblioteca do Campus aparece como límite e o seu carácter lineal establece unha barreira entre o propio campus e o entorno natural, creando un telón de fondo. O volume proxectado é facilmente traspasable por estar dotado de certa permeabilidade, onde se debate continuamente entre a introversión propia dos espazos de estudo e a apertura cara o entorno que recolle o edificio.

Ampliación facultad de ciencias politicas 2

Ampliación da Facultade de Ciencias Políticas

Esta nueva pieza, de reciente construcción, alberga nuevas aulas y también un salón de actos. El volumen es un paralelepípedo regular que se desarrolla y organiza longitudinalmente, quedando todas las aulas hacia la orientación norte que es la orientación que mira al campus, y hacia el sur las circulaciones, que se interrumpen en su linealidad con la caja de comunicaciones vertical: escaleras y ascensores, situados aproximadamente en el punto medio.

aeroporto de Lavacolla

Nova terminal de Lavacolla

Entrou en funcionamento en outubro do 2011. As novas intalacións ocupan un total de 74 mil metros cadrados, triplicando a superficie da antiga terminal. A obra articúlase en dous corpos principais, o edificio procesador e o edificio dique, en forma de Y. Funcionalmente atende en 22 mostradores de facturación e 15 portas de embarque.

Centro de Saúde de A Barrela

Un prisma rotundo de zinc apoiado sobre muros de formigón que saen, entran, desaparecen, móvense… xerando distintos espazos e ambientes, transparencias e sombras. Entrada a cuberto, fundamental en Galicia. Planta baixa para recepción, locais técnicos e zona de pediatría, que se volca nun patio para que xoguen os nenos. A planta alta para a zona de persoal e consultas de mediciña xeral.

12 VPO en A Choupana | HIVAS | Adrián Capelo

12 VPO A Choupana

El edificio se fragmenta en tres volúmenes debido a la pendiente de la parcela creando tres portales de acceso a viviendas con dos viviendas por planta permitiendo que éstas tengan fachada en las dos caras principales del solar. Así, las viviendas abren sus estares-comedores y cocinas (zonas de día) a la fachada noreste buscando las vistas abiertas a la ría. Los dormitorios (zonas de noche) se orientan a la cara suroeste protegidas por el propio desnivel del terreno y la vegetación

Reposición del CEIP | A Lomba | HIVAS | HIAS

Reposición do CEIP “A Lomba”

Arquitecto:Victor Hermo Iglesias
Provincia:Pontevedra
Localidade:Vilagarcía de Arousa
Ano:2007
Descripción do proxecto:Partiendo de un esquema regular funcional de un edificio a dos aguas con corredor central y aulas a ambos lados, el volumen se desestructura. Mediante deslizamientos en la dirección longitudinal del edificio se alcanzan mejores condiciones de soleamiento y ventilación

Top