12345 (3 votos, promedio: 3,00 de 5)
Cargando…

Barro House

Barro House | 2es+ oficina de arquitectura | Santos Díez
Santos-Díez | BISimages

 

Obra:Barro House
Arquitecto:2es+ oficina de arquitectura
Provincia:A Coruña
Localidade:Noia
Ano:2010 – 2011
Xeolocalización:42.79,-8.89
Outros Datos:
Premios:
Publicacións:
 
Información na rede:
dosesmas.es
veredes.es
 Descripción do proxecto:
“A vivenda atópase situada no barrio de Barro, dentro da Vila de Noia. Un lugar de orixe marinero con vivendas de construción humilde. No centro do barrio, diante da praza e mirando a ríaa de Noia atópase a parcela obxecto do proxecto.A Barro_House nace como unha resposta sinxela a unha contorna con carácter e unhas impresionantes vistas sobre ríaa de Noia. Unha fachada sinxela pero rotunda nace coa vontade de dar unha resposta actual pero integradora, impregnándose da frescura das construcións do lugar.

Situada entre medianeras na fachada principal dous grandes ocos descentrados proporcionan un interesante xogo de contrastes. En planta baixa un gran portalón de aceiro galvanizado ofrécenos a súa cara máis “dura” protexendo o interior da vivenda da súa contorna máis inmediata facendo uso dun material moi común na zona para o cerramiento de portalones e pechaduras. Na planta primeira, un gran oco abre o a vivenda cara a ríaa, un caixón de aceiro galvanizado en quente enmarca o oco e serve de protección solar. A planta baixo cuberta atrásase uns metros xerando unha gran terraza á que se abre o dormitorio principal da vivenda a través dunha gran ventá, no exterior unhas persianas venecianas de aluminio serven de protección solar e da intimidade segundo as necesidades.

A fachada posterior da vivenda ábrese cara a un patio interior completamente pintado de branco no que o sol da mañá rebota e inunda de luz natural, como contrapunto un pequeno naranjo humaniza o espazo.

Con apenas 50m2 útiles por planta e unha geometría moi particular (os muros medianeros posúen unha inclinación con respecto á fachada duns 70°), a escaleira sitúase na vivenda como elemento ordenador e xerador dos espazos. Paralela á fachada, a escaleira organiza a planta de xeito sinxelo e natural deixando as estancias principais cara á fachada principal e as secundarias cara ao patio posterior.

Na planta baixa, tralo acceso, asoma a escaleira uno das súas peldaños suxerindo o seu ascenso, tras ela un estudo aberto ao patio e un pequeno naranjo. En planta primeira, a estancia principal da casa (cociña-salón-comedor) ábrese cara ao exterior a través da gran ventá, a habitación secundaria e un baño fano cara ao patio posterior. Na planta baixo cuberta, a habitación principal ábrese cara ás vistas a través dunha gran ventá e unha terraza, tras ela o baño e o vestidor. Un oco establece un interesante xogo de visións entre o corredor e a escaleira e unha fiestra na cuberta ilumina cenitalmente esta escaleira.” veredes

Reportaxe fotográfica:
Planos:
Tags , ,
12345 (3 votos, promedio: 3,00 de 5)
Cargando…

Related posts

Top