12345 (4 votos, promedio: 3,25 de 5)
Cargando…

Fundación Luis Seoane

AG_fundacion_luis_seoane_creus_carrasco_corunha_00
Santos-Díez
| BISimages
Obra:Fundación Luis Seoane
Arquitecto:Creus e Carrasco
Provincia:A Coruña
Localidade:

Cidade vella, A Coruña

Ano:2000 – 2003
Xeolocalización:43.368847,  -8.389616
Outros Datos:
Premios:
Gañador | Premio COAG. Rehabilitación | 2004
Seleccionado | Premio Enor | 2005
Publicacións:
Biblioteca TC. Creus e Carrasco | 2012
Centro de Cultura Contemporánea da Coruña | Concello da Coruña | 2005
Obradoiro 30 | 2004
Información na rede:
fundacionluisseoane.gal
creusecarrasco.com
veredes.es
 Descripción do proxecto:

“Rehabilitación dun antigo cuartel militar, situado sobre a muralla histórica, para sede da Fundación Luís Seoane. Aprovéitanse as trazas do edificio existente, co seu patio aberto como referencia central de toda a proposta, creando recintos axeitados de exposición e actividade, establecendo estreitos vínculos entre todos eles, o seu ámbito inmediato e o espazo público da cidade.
“O artista é un home, non sei se coa sensibilidade máis aguda que os demais homes, pero se coa linguaxe máis axeitado e fondo que os demais para expresar a alegría, a angustia e tamén pracer, se existe, do momento en que vive… Na arte, como en calquera outra actividade humana, só aparentemente se producen retrocesos, e non existe o pasado senón como expresión, como historia, como algo morto, ao que nós, no presente lle damos vida” (Luís Seoane, Anotaciones sobre la creación artística, 1951)
Por iso concibir un museo no que vai estar presente a figura de Luís Seoane só pode ter as ataduras máis enteiras, as máis fortes e revolucionarias do lugar, para que acompañen merecidamente a idea, ao impulso creador, sempre libre.
Aproveitar as claves do edificio existente e do seu ámbito para poder definir o novo obxectivo: crear recintos axeitados de exposición para un museo hoxe e establecer un estreito vínculo entre todo iso e o espazo público da cidade, aproveitando e recuperando as trazas históricas que aínda perviven, sobre todo facendo fincapé nas que conectan exterior e interior, como a muralla, os muros, os pavimentos e os piares de pedra. Hai un elemento fundamental no edificio que exemplifica esta idea: o patio aberto, referencia espacial de toda a proposta.
Libérase ao edificio da súa atadura na fachada oeste… créase un espazo alto, un moble de lajas de pedra onde se sitúan os servizos de acollida e dende o que rapidamente se ven as salas de exposicións temporais, as comunicacións verticais e o patio… deste xeito o espazo público pode penetrar no edificio e, abrindo o vestibulo, chegar a atravesalo. Visualmente este concepto está sempre presente mediante transparencias e pantallas de vidro…
Buscouse abrir a esquina nordés ás vistas e aproveitar a súa posición como zona de descanso…
Proponse recuperar o percorrido no ámbito da muralla, a desaparición do edificio de Xefatura de Sanidade e no seu lugar crear un adro mediante un muro de pedra con bancos que encerra un bosque de chopos…”
Creus e Carrasco

Reportaxe fotográfica:
Raquel Naya, Minerva García, Mario Cordovilla, Rebeca Juncal, Javier Brandido, Gloria López, Rubén Barreiro, Carlos Muñoz, Juan Tizón, Carmen Vázquez, Cristina Martínez, Julia Fernández, Daniel Burés e Alejandro Calviño
Planos:
 creusecarrasco.com


12345 (4 votos, promedio: 3,25 de 5)
Cargando…

Related posts

Top