obras en Cangas

Vivienda en Palaya de Rodeiro | EPB42 | Cangas | Luis Diaz

Vivienda en la Playa de Rodeira

Vivienda en la Playa de Rodeira

La vivienda se encuentra en una zona de gran valor paisajistico y medioambiental cercana a la Playa de Rodeira dentro de la franja comprendida entre los 20 y 100 m. de la ribera del mar, afectada por la servidumbre de protección de la Ley de Costas.
La finca cuenta en el momento actual con dos edificaciones realizadas a principios de siglo y no exentas de valor arquitectónico.

Intervención na contorna do cruceiro de Hío

‘Como en todo conjunto la relación entre las partes se convierte en su definición. Cada componente no es un elemento aislado y el conjunto es reconocible por su relación con el entorno. Se propone, en el caso de HÍo, materializar una relación de carácter diluido, disminuyendo las tensiones que los elementos generan al conjunto’ Rodriguez y Rivoira

Galescola en Hío | Santos-Mera | Adrián Capelo

Galescola en Hío

“O xogo de volumes de diferentes alturas e tamaños, a fragmentación e disposición de hocos e partes móbiles, así como o uso da cor, conferen ó conxunto un dinamismo que nos parece suxerente e adecuado ó uso infantil. Ademáis, dito xogo e o feito de baixar a cota do edificio abrandan o volume axudando a unha integración amable sen renunciar á singularidade do edificio”

Casa da Cultura de Cangas | César Portela | Adrián Capelo

Casa da cultura de Cangas

“Coidándose especialmente os aspectos tipolóxicos que fan referencia analóxica a arquitectura tradicionais no litoral galego, como andrómenas portuarias, estaleiros e fábricas conserveiras, enriquecidos coa presenza dun soportal perimetral, e de galerías” César Portela

12 VPO en A Choupana | HIVAS | Adrián Capelo

12 VPO A Choupana

El edificio se fragmenta en tres volúmenes debido a la pendiente de la parcela creando tres portales de acceso a viviendas con dos viviendas por planta permitiendo que éstas tengan fachada en las dos caras principales del solar. Así, las viviendas abren sus estares-comedores y cocinas (zonas de día) a la fachada noreste buscando las vistas abiertas a la ría. Los dormitorios (zonas de noche) se orientan a la cara suroeste protegidas por el propio desnivel del terreno y la vegetación

Concello de Cangas | Alberto Noguerol | Adrián Capelo

Concello de Cangas

“No soar antes ocupado polo cuartel da Garda Civil, de dimensións 45×15, tiñamos que resolver o programa do concello, policía municipal, oficina de correos, oficina de emprego e xulgado. Todos debían ter acceso directo polo andar 0. Coa estrutura terminada, parada durante anos ata que, de súpeto, xurde a posibilidade de rematala, cambian as necesidades que deron orixe á forma sen que poda ser alterada” Noguerol + Díez

Top