Obras de 2007

Rehabilitación no casco vello de Vigo | Alfredo Sirvent | XIV Premios COAG Rehabilitación

Edificio no casco vello de Vigo

Edificio no casco vello de Vigo

O proxecto responde á necesidade de rehabilitar un inmoble na cidade vella de Vigo, dotándoo de dúas vivendas e un local comercial, resolvendo os requisitos construtivos e estruturais dos que é deficitario e limpando aqueles elementos engadidos que carecen de interese e desvirtúan a arquitectura herdada a conservar.

A solución formulada parte da conservación dos muros medianeiros e fachada do inmoble así como dos elementos protexidos e xera unha nova ampliación na última planta. O obxectivo será buscar unha boa transición entre o edificio lindante (co seu engadido excesivo) e o resto das cubertas próximas, mediante un mecanismo de fragmentación volumétrica.

Stand expositivo en Campo Lameiro

Un espazo expositivo exterior, temporal, de fácil y rápido montaxe e posibilidades de desmantelamento para o futuro montaxe noutro emprazamento. Precísase un espazo cerrado, protexido que conteña documentación e outro espazo exterior que sirva de emprazamento para a exposición de paneis. A madeira constitúese como estructura e pel do proxecto.

sala de prensa | Santiago de Compostela | Xurxo Lobato | abaloalonso

Sala de prensa para Sociedade Anónima de Xestión del Plan Xacobeo

La sala de prensa se encuentra en el sótano del edificio sede de la Sociedade Anónima de Xestión del Plan Xacobeo. Ocupa todo el ancho, al fondo de la zona de exposiciones. Es un espacio rectangular de unos ciento cincuenta metros cuadrados, condicionando en parte de su altura por los fosos colgados de los ascensores panorámicos del edificio y cuatro pilares de la estructura.Un muro grueso delimita el ámbito de actuación.

AG | A Choupana

Planeamiento y Plan Parcial A Choupana

La actuación incluye tanto la remodelación del planeamiento urbanístico inicial del Ámbito, como la edificación de una parte importante de las viviendas del Sector. En cuanto a la modificación urbanística, esta atiende a su especial situación de “borde o límite” de la ciudad densa. En base a esta situación se plantea la creación de una tipología de edificaciones “en peine”, que pretenden definir como “hitos” singulares, el límite siempre “difuso” del comienzo de los “centros urbanos” propiamente dichos

Reposición del CEIP | A Lomba | HIVAS | HIAS

Reposición do CEIP «A Lomba»

Arquitecto:Victor Hermo Iglesias
Provincia:Pontevedra
Localidade:Vilagarcía de Arousa
Ano:2007
Descripción do proxecto:Partiendo de un esquema regular funcional de un edificio a dos aguas con corredor central y aulas a ambos lados, el volumen se desestructura. Mediante deslizamientos en la dirección longitudinal del edificio se alcanzan mejores condiciones de soleamiento y ventilación

Polideportivo do Viso | Antonio Amado

Reforma do Polideportivo do Viso

«Hasta los años ochenta, muchos polideportivos rurales gallegos no eran más que naves industriales con estructuras y cubiertas metálicas, con cerramientos mínimos. Aquí, se trataba de ampliar y adecentar lo existente, reorganizando todo sin tocar la estructura ni el volumen general, excepto los nuevos añadidos. Había que utilizar además un lenguaje similar en materiales y tonos a la piscina cubierta y gimnasios vecinos» Antonio Amado Lorenzo

Top