Obras de 2011

A barbería de Raúl

A barbería de Raúl

‘Conformamos con estos ingredientes un espacio en el que se enfatiza la profundidad del local fijando la atención en el acto de “barbear” y en un fragmento tomado del patio. Para ello trabajamos con la proporción del mismo y con la sucesión de unas “cuadernas” de madera termotratada que en su “ir y venir” lo “amueblan” todo, prolongan la barbería en el patio o el patio en la barbería y caracterizan sensorialemente el espacio’ Juan Taboada e Miguel Camba

AG | Avenida Marín

Acondicionamiento Avenida de Marín

“El paseo marítimo es eje de conexión entre Marín y Pontevedra. Si entendemos la propia intervención su carácter va intrínseco. El espacio y el tiempo han de ralentizarse. El peatón ahora coloniza más espacio y transforma el ritmo de un recorrido ocupando parte del nuevo territorio. Se mueve longitudinalmente y transversalmente en un nuevo lugar que ha dejado de ser residual. Si partimos del color como premisa y como esencia de la propia Arquitectura, también va intrínseco. El mar pierde sus límites y su metáfora alcanza todo el paseo”.

Ampliación do cemiterio de Sarria | Dopi Arquitectos Asociados | La Voz de Galicia

Ampliación do cementerio de Sarria

O reto que afrontaban os técnicos do estudio Dopi Arquitectos de Sarria coa ampliación do cemiterio era conseguir que o camposanto se adaptara ao entorno do convento da Magdalena, así predomina a pizarra moi similar aos peches de fincas da zonas. O deseño fixo posible o paseo das persoas que o deseen porriba da cuberta da entrada do cemiterio. Outra das premisas que buscaron lograr co proxecto foi escapar da acumulación de sepulturas nun só bloque con efecto de colmena que normalmente prodúcese este tipo de construcción. Para evitalo estruturaron os nichos en pequenos grupos divididos por plazuelas que xeren ao mesmo tempo para os familiares a sensación de paz e intimidade que se agradece no momento de enterrar ou visitar a un ser querido.

Centro de Interpretación en San Cibrao de Las

O centro é un dos catro que constitúen a rede galega de Patrimonio Arqueolóxico. Sitúase como un primeiro cinturón do castro, a modo de límite físico, e plantéxase como unha nova entrada. Actúa como pantalla visual desde o xacemento. As intervencións no contorno encamínanse á recuperación do estado orixinal. A súa fragmentación busca o encaixe no terreo.

32 viviendas y centro de dia | As Pontes | Abalo+Alonso | Santos Diez

32 viviendas y centro de día

Jóvenes y mayores comparten más cosas de las que estamos acostumbrados a suponer. Viviendas de un dormitorio, dos a lo sumo para esa persona que los cuida de noche, o el hijo que acaba de nacer, o el nieto que viene a ver a los abuelos, o el trabajo…. Espacios de relación que podemos compartir; corredores, miradores, lavandería, accesos…una casa global, no un edificio.Un volumen compacto recoge las indicaciones de la normativa

aeroporto de Lavacolla

Nova terminal de Lavacolla

Entrou en funcionamento en outubro do 2011. As novas intalacións ocupan un total de 74 mil metros cadrados, triplicando a superficie da antiga terminal. A obra articúlase en dous corpos principais, o edificio procesador e o edificio dique, en forma de Y. Funcionalmente atende en 22 mostradores de facturación e 15 portas de embarque.

Centro de Saúde de A Barrela

Un prisma rotundo de zinc apoiado sobre muros de formigón que saen, entran, desaparecen, móvense… xerando distintos espazos e ambientes, transparencias e sombras. Entrada a cuberto, fundamental en Galicia. Planta baixa para recepción, locais técnicos e zona de pediatría, que se volca nun patio para que xoguen os nenos. A planta alta para a zona de persoal e consultas de mediciña xeral.

Top