Obras de 2011

Actuación en las fachadas del Hospital Médico Quirúrgico de Conxo | Cid + Santos

Actuación nas fachadas do Hospital Médico Quirúrxico de Conxo

Actuación nas fachadas do Hospital Médico Quirúrxico de Conxo

A intervención de Ángel Cid e José Santos no Hospital Médico Quirúrxico de Conxo consistiu en construir unha fachada nova superposta á existente, condicionada polo feito de que o Hospital debía permanecer en uso. A solución plantexada baséase en dous ideas fundamentais: por un lado mellorar sustancialmente as condicións de confort do edificio, e por outro xerar unha pel nova que transmita aos usuarios unha mensaxe de modernidade, confianza e fiabilidad.

Centro Socio-Cultural Ágora | Rojo /Fernández-Shaw | coruña

Centro Socio Cultural Ágora

«Proponemos una arquitectura integrada en la topografía natural del terreno y en continuidad con él. Y, para ello, las cubiertas se modelan como si de terreno se tratara, plantadas con sistemas verdes e hidropónicos, convocando la ficción simulada y decorativa de un paisaje rural que se asocie con el original» Rojo/Fernández-Shaw

CITEXVI | Alfonso Penela | Adrián Capelo

CITEXVI

«El CITEXVI, es sutil e indefinido, un gran prisma pensado para sobrevivir el cambio -de inquilinos- y modulado para aceptar las alteraciones de distribuciones y usos. Pero, incluso en un inmueble de geometría nítida, también la planta baja busca liberar el terreno, porque es transparente y permite atravesarlo con la vista» Anatxu Zabalbeascoa

Casa de Inés, Estudio MMASA

Casa de Inés

Proxecto de rehabilitación dunha vivenda na que se conservan os muros tradicionais de dúas casas preexistentes e cámbianse os usos habituales para articular a vida en torno a un espacio central a doble altura. Este espazo quebrado, permite a entrada de luz en calquer momento do dia e conecta as duas partes da edificación.

Reforma e ampliación de vivenda en Mondariz Balneario

Arquitecto: LIQE arquitectura
Provincia: Pontevedra
Localidade: Mondariz Balneario
Ano: 2011
Ante a petición de mellorar as condicións habitables e espaciais da vivenda, de superficie reducida, elíxese ocupar parte do xardín superior da parcela, o máis habitable e vinculado á vivenda, cunha peza que delimite un espazo de vida que xa existía.

Vivenda en Redes | Diaz&Diaz Arquitectos | Accesit Xoana de Vega 2012

Dúas viviendas unifamiliares adosadas en Redes

Texto do xurado do Premio Xoana de Vega: «“la privilegiada situación de la obra (Redes como ejemplo destacado de villa marinera bien preservada y el poderoso paisaje de fondo de la Ría de Ares) son los dos ejes sobre los que se desarrolla el proyecto. Por un lado, la sutil diferencia en la orientación de las dos fachadas y el guiño que se hace con una pequeña ventana, propia de una vivienda tradicional, junto con un diseño moderno y sobrio, consiguen una buena integración en la valiosa fachada marítima de la villa. Por otro lado, la vivienda interioriza completamente el paisaje, que inunda el edificio a través de amplios espacios acristalados, pasando por cuartos y escaleras para poder ser admirado incluso desde el jardín posterior a través de todo el edificio“

Top