Obras de 2012

Centro cívico de Teis

“La búsqueda de la luz natural. Absorber el patio contra el muro de contención del viaducto. Transformarlo, y obtener de él, la iluminación natural ó no, y sus reflejos. Otras aperturas que permiten el paso de la luz natural matizan su presencia a través de celosías” BMJ arquitectos

Ximonde_Fermín G. Blanco

Rehabilitación de Centro Ictiolóxico de Ximonde

O coto de Ximonde é un espazo de gran valor ambiental situado na ribeira do Río Ulla, fronteira natural entre as provincias da Coruña e Pontevedra. O coto está formado por una serie de elementos más ou menos integrados na paisaxe de ribeira, una presa de pedra e un antigo muiño, os postos de pesca en ambolas marxes do río e unha pasarela derruida… todo elo obxeto de reforma no proyecto.

ESTUDIO METROCUADRADO | Milladoiro | Santos Diez

Estudio metrocuadrado

Estudio de interiorismo e identidad corporativa metrocuadrado. Situado en la 2º planta de una vivienda unifamiliar del ayuntamiento de Ames a escasos kilómetros de Santiago de Compostela. La idea principal era convertir un espacio oscuro y destinado a trastero en un local lleno de luz y que además funcionara como un gran escaparate.

A Chainza | Noia | Salgado e Liñares

A Chaínza. Primera Fase

El barrio de La Chainza, al otro lado del Puente de Noia, tiene larga historia. Punteado desde antiguo sobre la traza del Camiño Real, fue de toda la vida lugar de paso obligado desde el extramuros de Noia. La nueva carretera en cierto modo lo orilló: y como un meandro desgajado de las rutas de tránsito la Chainza fue empujada de pronto contra el borde marítimo, y se vio constreñida y aislada, pero esto la salvó…

Reforma da Facultade de Dereito UDC para a súa adaptación ao EEES | Elena Sarmiento Díez e Adrián Martín Prieto | Adrián Capelo

Reforma da Facultade de Dereito UDC para a súa adaptación ao EEES

Elena Sarmiento e Adrián Martín interviron na Facultade de Dereito da UDC para a adaptación da mesma ao novo Espacio Europeo de Educación Superior. A actuación, pola que recibiron o galardón á Obra Novel nos Premios COAG 2012, consiste por un lado na separación do tráfico rodado do acceso peatonal mellorándoo a través da creación dun corredor verde. Por outro permiten a iluminación do nivel inferior do edificio mediante a formación dun patio delimitado por socalcos axardinados. Con isto se pretende crear novos espacios de relación para os estudantes así como zonas de traballo e unha aulanet para as que deseñaron os elementos de mobiliario.

Top