12345 (1 votos, promedio: 3,00 de 5)
Cargando…

Centro saúde en Baiona

centro saude baiona | alfonso penela | baiona
Alfonso Penela Arquitectos
Obra:Centro de Saúde en Baiona
Arquitecto:Alfonso Penela
Provincia:Pontevedra
Localidade:Baiona
Ano:2000 – 2003
Xeolocalización:42.118,-8.853
Outros Datos:
Premios:
 I Premios ENOR
Publicacións:
Información na rede:
nuevasarquitecturas.blogspot.com
Descripción do proxecto: Iago Valverde | ArquitecturadeGalicia
O centro de saúde situase nunha zona recente urbanización da vila de Baiona. Contorna de equipamentos: Campo de fútbol,  cemiterio e pavillón deportivo; a presenza do cemiterio anúncianos que nos atopamos no que un tempo foi o bordo da ‘real villa’.
Alfonso Penela opta por compactar o programa e liberar chan. Reparte os usos en catro andares, un baixo rasante, para manter a escala das novas edificación. O espazo liberado faise praza dura-aparcamento a cota da rúa e praza branda arborada a cota baixo rasante. Resolve esta peza compacta con catro aneis de formigón de percorren o edificio no sentido lonxitudinal, que nos extremos fan unha entrada cuberta xogando coa xeometría e na outra cara remata cun testeiro. Nas caras longas acude a unha solución de fachada lixeira metálica.
Reportaxe fotográfica:
Planos:
Authors
12345 (1 votos, promedio: 3,00 de 5)
Cargando…

Related posts

*

Top